hemlisavslöjning

Tänkte jag skulle avslöja min lilla hemlis nu. Jag tror i och för sig att alla vet det nu men för er som inte vet, så ska vi flytta ut den första februari till ett radhus i emtunga. Vi håller på o flyttar för fullt, det enda som finns kvar här nu är möbler och nödvändiga saker.
Anledningen till att vi ska flytta är för att det helt enkelt inte funkar längre men hyresvärd och hela den biten. Vi känner att vi har rätt till hyreskontrakt, vilket vi inte får här, och kommunikationen är totalt värdelös då vi bara får kommunicera med henne via sms, och när vi har undringar och frågor svarar hon typ aldrig. Hon får in hela hyran svart och har inte behövt lägga ett enda öre här sen vi flyttade in, och hon kan inte ens ge oss 500:- att tapetsera om i ett rum där fapeterna är smutsiga och trasiga. Ja det är väl bara en liten del av allt, så vi känner att vi har rätt till så mycket mer och vill inte låta oss bli utnyttjade längre. Så vi tog en trea i Emtunga. Så nu har vi sökt bostadsbidrag (eftersom vi faktiskt har ett HYRESKONTRAKT nu, vilket känns jävligt lyxigt), och vi har fått välja tapeter till alla rum, tom i rum där de bara va skavet lite, knappt synligt nere i hörnerna fick vi byta ut. Vi har värme dygnet runt och varmvatten, plus rent klart GOTT drickbart vatten,, vilket inte finns här! Fatta vilken lyx de kommer bli för oss, som är vana att hämta vatten i dunkar.
Och sen ringde vi sotarn för ett tag sedan, och det var inte sotat här sedan 1993! Det är väl rena turen att vi inte drabbats av sotbrand här!
Plus att nu äre nya regler, hela pannrummet måste besiktas och vårat pannrum är långt ifrån godkänt. Tex dörrarna ska vara brandsäkra. Dörrarna här är vanliga trädörrar. Och man kan ju gissa vad en sån besiktning kostar. inte en tusenlapp där inte, plus alla åtgärder som bör göras eftersom pannrummet knappast är godkänt! Inget vi ska stå för eftersom det inte är vårat hus, och jag skulle aldrig i min vildaste fantasi tro att hon skulle stå för det heller, trots det är hennes skyldighet! Så det är väl rena turen att vi flyttar så vi slipper det bråket med henne. För jag vet hur det skulle reageras. Och nu ska det bli jävligt skönt att kunna ringa sin hyresvärd när man vill, rapportera om något är fel eller trasigt och få det reparerat utan trassel och allt. FAN VA GÖTT!
Sen måste jag säga, hade allt fungerat bra hade vi aldrig flyttat. FÖr vi trivs här. OM vi gör.


Från det ena till det andra, igår började Flisan krypa! Alltså  på riktigt! Så himla roligt att se. Hon gör framsteg och det går fort! :) och idag försökte hon härma mina miner jag gör mot henne. Hon är en sån duktig liten tjej.
Nu ska jag gå och ta hand om henne hon är en liten skrikis ;)
hare gött, hejj

Kommentarer
Postat av: Andrine - Mamma till Albin

Flyttar ni nästa helg då lr??

2010-01-21 @ 05:00:31
URL: http://andrineljungsberg.blogg.se/
Postat av: Karina

Nu kan Andrine sluta spekulera om du är gravid haha :P men fan va gött. Jag vill också ha radhus. Men måste ni betala värme och vatten då också eller iom att man får göra det i radhus i vanliga fall??



Hörde av mamma att flisisen tog några steg :D fasters duktiga tjeje hihi.

2010-01-21 @ 10:06:11
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Andrine - mamma till Albin

Jaa det ska bli väldigt skönt o slippa grannarna... ARG!!! Okeeej, då flyttar vi typ samtidigt då.. :) Får ta och ses snart igen...

2010-01-22 @ 10:24:03
URL: http://andrineljungsberg.blogg.se/
Postat av: 3rnst

Var i Emtunga? :) Är det Gurans gamla lägenhet? Tror det är dom röda radhusen (inte säker på färg) som man ser när man kommer på cykelvägen. det är lägenheten längst ut i kanten :)

2010-01-22 @ 11:42:36
URL: http://trarnst.blogg.se/
Postat av: Karina

Låter som ett kedjehus :)

2010-01-22 @ 12:56:42
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: sändrew

Det kommer bli så skönt för er!! O kul =) speciellt för mejj.. inte alla som får ha sin bästis så nära ;) hur som helst så vill ja att denna vecka ska gå fortare =)=)

2010-01-23 @ 15:48:40
URL: http://sandraabelsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
0