"mcdonalds stäms av överviktiga barns mamma"


Sådana artiklar med liknande rubrik syns ofta.



Det är ju skrämmande att det ska behöva vara såhär. Vart tog föräldrarnas ansvar vägen?
Nu äre mcdonalds fel att barnen är överviktiga. Ja just det, för dom har ju ansvar för vad alla barn stoppar i sig. Nej, dom erbjuder bara maten, och det är vi som föräldrar som ska ta ansvar för att våra barn får en sund start i livet.
Och äre ett skämt att man stämmer mcdonalds för att deras barn blir feta och får diabetes i unga år? Det är föräldrarna som väljer att stega in innanför mcdonalds dörrar, köpa maten, och ge sin barn. Mcdonalds har aldrig tvingat någon att äta deras mat, så vems fel är det då? Korkade föräldrar som tar död på sina barn, är vad det är! Att barn vid så ung ålder är så tjocka att dom inte ens orkar leka längre är grymt skrämmande. Och det är ju inte bara det att man blir tjock. Vad innebär det då, för er som har missat det:
Citerat:

"Fetma är ett medicinskt tillstånd av ett överflöd av kroppsfett som har ackumulerats till den grad att det har negativ inverkan på hälsan, ledande till en förkortad livslängd och/eller ökade hälsoproblem.
Fetma ökar sannolikheten för flertalet sjukdomar, speciellt hjärt och kärlsjukdomar, diabetes typ 2, sömnapne, vissa typer av cancer och artros.
Fetma är den ledande förebyggningsbara orsaken till dödsfall sett globalt, med en ökad prevalens hos vuxna och barn. Auktoriteter ser det som ett allvarligt allmänt hälsoproblem på 2000-talet."

Jag tycker bara det är fel att skylla på någon annan, ta eget anvar, och ORKA ställa sig framför spisen istället för att se snabbmatsrestaurangen som något enkelt och tidsinsparande vareviga dag. För det finns dom som ständigt släpar med sig sina ungar dit, vilket ungarna nog inte klagar på överhuvudtaget. Slött, i mitt tycke.

 

Och en sak till. Jag älskar donken, och deras mat. Ibland kan man ha riktig donkenabstinens och jag äter där ibland. Jag kan tycka det är jättemysigt att åka ut med familjen och käka på snabbmatsrestauranger. givetvis, för det gör alla! Så jag menar inte att man ska va superduper nyttig heller, men att man ska inte leva på det, och framför allt inte låta sina barn äta det till lunch varje dag!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: cecilia :)

jättefin blogg ! :D

gå gärna in på min och anmäl dig till 'dagens blogg' :)

2010-11-05 @ 11:46:00
URL: http://suddendanielsson.blogg.se/
Postat av: Sharro

Sv: Gör det :D

Haha aw, tack men så dåligt är det nog inte.

Det är bara att öva öva öva öva, övning ger färdighet :D

2010-11-05 @ 14:46:22
URL: http://makepossessed.blogg.se/
Postat av: Ida Thorsell

Tack :)

2010-11-05 @ 16:40:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
0