Den där himmelska småbarnsidyllen..

Existerar sällan hemma hos oss kvällstid. Det är ytterst sällan nuförtiden som Flisan lägger sig på kudden, ger kram, puss & säger godnatt. Utan det ska krånglas, gnällas & härjas runt i sängen. Helst ska hon springa ut från rummet oräknerliga gånger & öronens kapacitet till att lyssna ska vi inte ens tala om. Hon stänger av dem totalt & vissa kvällar har vi ett rent helvete att få henne till ro och både mamman och pappan pressas till gränserna.
En sådan kväll har vi ikväll. En hemsk sådan! 
Hon springer ut, vägrar ligga i sängen, skriker och slåss?! Jag menar, min unge slåss aldrig på det viset.
 Men ikväll vet jag ärligt talat inte vad som hänt.. Kaj har fått ta över nu, för jag är så fruktansvärt frustrerad.. Samtidigt gör det så ont i mig och jag mår riktigt, riktigt dåligt över dessa situationer för det är sällan mysigt att natta sitt barn längre.. 
Jag hoppas verkligen, verkligen att detta går över snart & att det bara är en period. Är det fler föräldrar som har/haft samma problem?
 
 
Älskade barn :(
 
Update: Jag gick in till henne när hon varit lugn en stund, och kramade om henne och pratade lite. Hon var lugn och bad om att få prata med sin pappa för hon ville säga förlåt. Duktigt och fint av henne <3 

Kommentarer
Postat av: Celine

Nej så söt!

2013-10-21 @ 20:41:06
URL: http://celinelf.blogg.se
Postat av: Sofie

Låter jobbigt! Hoppas inte att min dotter blir så..

2013-10-21 @ 21:24:17
URL: http://sofiesvardag.blogg.se
Postat av: Fröken M

Jag tycker det där går lite i perioder ! Vi har oftast haft ganska lätt att lägga viggo, men nu på senaste tiden har det blivit betydligt mer bök och stök - nästan som om han "härjar" bara för att testa våra gränser.
"FAS" säger jag till mig själv och hoppas att det är sant ;)

2013-10-21 @ 21:27:26
URL: http://frokenmela.se
Postat av: ettheltnyttliv

Maja är för tillfället väldigt lätt att natta, men hon ballar ur vid andra tillfällen. Det kommer & går i perioder.

Du ska se att det kommer gå lätt som en plätt snart igen! Men jag vet hur jäkla trött och uppgiven man blir när man är inne i det.

Kram!

2013-10-21 @ 21:30:59
URL: http://ettheltnyttliv.blogg.se
Postat av: Sandra mcabel

Hon får komma hit och sova över snart.. Ha lite myskväll med Simon för då är hon ju lugn som en filbunke ;)
Det är ju tur att hon är så övernaturligt go annars så det väger ju upp trotset lite.. <3

2013-10-21 @ 22:38:30
Postat av: Marie

Ohh frustrerande och drygt kan jag tro. Förstår att man känner sig urlakad, men ni gör ju det bästa ni kan och det märks ju att hon förstått poletten ef hon ville be om ursäkt. Så det kanske bara är en övergående fas

kram

2013-10-21 @ 23:48:29
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Therese Bjärstig

Detta känns igen Big time, här brukar Bogge komma å säga med sin vänaste röst, förlåt, du är ju min bästa vän, älskar dig, å då smälter man å glömmer trotset ;-D KRAM

2013-10-22 @ 07:30:24
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: eivor

Jag kan bara säga "var glad för att det bara är någon enstaka gång" Om du kommer ihåg hur Busan var så handlade det om ca 300 dagar om året i ca 5-6 års tid. Det är fruktansvärt när man kommer till det stadiet att man knappt känner att man tycker om sitt barn och då har du inte fler barn att ta hänsyn till vilket gör det hela ännu värre.
Nej, att det finns några "avvikelser" mot "idealbarnen" är inget de talar högt om i föräldragruppen på MVC

2013-10-22 @ 08:28:37
Postat av: snie.blogg.se

det är nog en period!! kommer säkerligen ur den.. har sett mina syskonbarn gå igenom alla möjliga perioder

2013-10-22 @ 08:51:07
URL: http://snie.blogg.se/
Postat av: Anita

Guud så söt hon är :)

2013-10-22 @ 09:12:31
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Cissi

Du är inte ensam! Just läggningen har gått i vågor.. Just nu är vi inne i en "Alfons fas" (du vet godnatt Alfons Åberg) då det ska kissas, drickas, hitta nalle, kissas igen, glömde pussa Alice, bajsa, törstig... Läggningen tar ju 100 år! Och slutar med att vi blir osams.. Tar verkligen på krafterna, speciellt när man vet hur mysig den stunden kan vara ;)

2013-10-22 @ 11:54:12
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: En plats i solen

Låter inte så kul och du är nog långt från ensam och ha det så, tror det är många föräldrar som har den kampen. Men skönt hon lugna sig sen och sa förlåt, då är hon ändå lite medveten om vad hon gör :)

2013-10-22 @ 12:57:41
URL: http://enplatsisolen.bloggplatsen.se
Postat av: Camilla

Vi har haft ett gäng faser med vår 5-åring genom åren när det gäller nattning och sömn. Det kommer ge med sig, men när man är där och då känns det som att man kommer ha det så där hela livet... Hang in there :)

2013-10-22 @ 13:17:39
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: birgitmaria

Du är inte ensam! Jag garanterar att det är så här för alla småbarnsföräldrar nån gång. Vi har gjort "allt" känns det som! Nu är de ju så stora så det är inget problem. Ett tag ropades det på mamma/pappa hela tiden, det gräts, det skreks, vi sa till, vi ignorerade, vi satt bredvid... osv... MEN tillslut blev det lugnt! Nu är det högläsning eller egen läsning, sedan ger vi gonattkram, Freja vill höra Bamses låt Dunderhonung (den går bara runt, runt, jag skulle bli tokig) och Alva lyssnar på Skalmans märkliga bil (om och om igen) så nu går det bra! Men håll ut, det blir bättre!! KRAMAR

2013-10-22 @ 16:33:47
URL: http://birgitmaria.blogg.se/
Postat av: Jenny

Kan tänka mig de måste vara jobbigt när de blir så men va gulligt att hon lugnade ned sig & bad om ursäkt. Ja bor i Mariestad men har varit i Lidköping nästan varje helg sen ja va liten har ett hus där dom
Vi får ta hand om en hel del. Lidköping är en fin stad :)

2013-11-02 @ 19:55:04
URL: http://jenlen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
0