hej från dalsland!

är på våran årliga sommartripp till farmor och Bengt i Dalsland, Färgelanda. Kom hit runt 6snåret och ja tycker alltid det är lika mysigt att komma hit. Har sett exakt likadant ut så länge jag kan minnas, och den där välbekanta lukten som sitter i huset, som man förknippar med sin barndom då man alltid sniffade in just den doften när man va här och hälsade på. De där med dofter är speciellt, de kan väcka fler känslor o minnen än något annat.
Huset har en gammal struktur, stora härliga träd, massa viltväxande blommor, gamla ladugårdar.
Och när man öppnar skåpsluckorna i köket (som man drar åt sidan) så hänger vit spets kvar längst fram på hyllkanterna sen förr. Tapeterna hänger kvar, i sitt befintliga lite gamla o slitna skick, och golvet knarrar.
Det är lantligt, och gammalt, med otroligt mycket charm!
Har nyss käkat kvällsmat, och till kvällsefterrätt blev det massa jordgubbar med grädde, och som vanligt blir vi proppmätta! Sen satt Kaj och Bengt djupt inne i massa diskussioner och böcker om aliens, ufon, jordens undergång osv. Sånt som är oudvikligt att komma in på när man är här :P
Jag själv läste gammal bok om naturens läkekonster, och ja de finns en hel del bra där ute i våran natur som har gjort underverk i många herrans år.
Flisan sover gott sen länge tillbaka. Stackaren är så trött, och hennes ögoninflammation vill inte ge sig. Och till råga på det så är hon mammigare än nånsin. Men trots att de kan bli jobbigt i längden när hon blir helt förstörd när man lämnar rummet, eller kommer och vill bli bärd jämt så kan man inte tycka annat än att det är himla gulligt. :) Får väl suga åt mig för det är väl troligtvis första o sista gången hon är sån.

Imorgon åker vi troligtvis till Smögen, så hoppas vädergudarna är med oss imorgon! Får se om det kanske kan bli lite bad med, eftersom vi har en dotter som älskar att plaska i vattnet!

Nu ska vi sova. Ligger i sängen o bloggar med vårat trådlösa bredband som vi har släpat med oss hit. Funkar jättebra här ute mitt i skogen!
Godnatt!






Kommentarer
Postat av: Karina

Lät trevligt :) vi åkte igenom färgelanda på väg hem från uddevalla med mamma och pappa och det är ju värsta megahålan haha. Här regna det lite på morgonen och tror inte det skulle vara kanonväder så ni kan ju hoppas på det bästa.

2010-07-24 @ 08:50:41
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Lina

Visst är klänningen fin :)



Nej tyvärr fick vi inte med oss någon flaska från falköping, vi hade bara våran egen. Så den måste finnas där någonstans.

2010-07-25 @ 12:18:58
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Lina

Angående butiken vet jag det jag har beställt från webshopen några ggr :D asbra då nova star annars inte får reas.

2010-07-25 @ 12:35:18
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Lina

Ja det är den jag menar :) köpte rengöring och rosenvatten idag som stänger porerna efter rengöring. Så hoppas det funkar är inte direkt billigt men vill såååå gärna ha bättre hud.

2010-07-26 @ 22:14:34
URL: http://rocktroll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
0