Paprikabiffar med vitkål i ugn och äntligen Fredag!
Visst är de något speciellt med Fredagar? Man känner i hela kroppen att det är en riktig mysdag och att man kan slappna av och slippa tänka på att lägga sig tidigt för att gå upp till jobb eller skola.
Det får iallafall jag ta vara på då jag fortfarande har helgerna fria. Till sommaren blir det jobb och då även helger.
Ikväll ska vi bara sjunka ner i soffan och ha myskväll. Jag har precis skärt upp morot och gurkstavar som vi ska smaska på, men jag tror jag vet vem som kommer ha första tjing på dom ;) Ja just det, Flisan!
Idag satsade jag även på lite extra god middag och det blev ett nytt recept med paprikabiffar med vitkål i ugn!
Och jag måste säga att det va riktigt jäkla gott! :-)
om det är någon som är sugen på att prova lägger jag upp receptet här. Det är jättelätt och och jättegott :-)
Paprikabiffar med vitkål i ugn:
tid ca 40 min
vitkålshuvud
olivolja
500 g nötfärs
i dl ajvar relish, stark eller mild
1/2 hackad paprika
i tsk salt
i pressad vitlöksklyfta
i ägg
till servering:
creme fraishe
ajvar relish
1. Skiva kålen i 4 skivor och lägg ut dem på en plåt. Droppa över olja.
2. Blanda färs, ajvar relish, paprika, salt, vitlök och ägg till en smet. Forma biffar och lägg dem på kålen. Ugnstek i 225 c ca 30 minuter.
3. Servera kålen med biffarna, creme fraishe och ajvar relish.
Trevlig Fredag! :-)
Det får iallafall jag ta vara på då jag fortfarande har helgerna fria. Till sommaren blir det jobb och då även helger.
Ikväll ska vi bara sjunka ner i soffan och ha myskväll. Jag har precis skärt upp morot och gurkstavar som vi ska smaska på, men jag tror jag vet vem som kommer ha första tjing på dom ;) Ja just det, Flisan!
Idag satsade jag även på lite extra god middag och det blev ett nytt recept med paprikabiffar med vitkål i ugn!
Och jag måste säga att det va riktigt jäkla gott! :-)
om det är någon som är sugen på att prova lägger jag upp receptet här. Det är jättelätt och och jättegott :-)
Paprikabiffar med vitkål i ugn:
tid ca 40 min
vitkålshuvud
olivolja
500 g nötfärs
i dl ajvar relish, stark eller mild
1/2 hackad paprika
i tsk salt
i pressad vitlöksklyfta
i ägg
till servering:
creme fraishe
ajvar relish
1. Skiva kålen i 4 skivor och lägg ut dem på en plåt. Droppa över olja.
2. Blanda färs, ajvar relish, paprika, salt, vitlök och ägg till en smet. Forma biffar och lägg dem på kålen. Ugnstek i 225 c ca 30 minuter.
3. Servera kålen med biffarna, creme fraishe och ajvar relish.
Trevlig Fredag! :-)
Kommentarer
Postat av: Fröken M
åh vilken spännande rätt, den måste jag prova nån dag snart ! Vi har ett vitkålshuvud liggande i kylen så det är ju perfekt !! ha en riktigt mysig kväll ! kramar
Postat av: Lina
Kanon det måste jag testa för det kan ju t.om jag som dietar äta :)
Postat av: <3
Det var jäääääätte gott älskling! :) du är en duktig kockerska :) <3
Postat av: Sandra, Colins mamma
Åh tack hoppas ni med får en trevlig helg. Vad gott det ser ut. Kram
Postat av: britta bloggar
Gott!
Postat av: Sandra, Colins mamma
Ja vi har en vägg som är tom i Colins rum så vi sätter upp två sånna tavlor, min lilla syster hade gjort ett par och jag nappade direkt. Nu ska jag sätta upp bilder i hela lägenheten tror jag hehe.
Postat av: Lina
sv: ja jag får nog sälja något för att kunna köpa dom haha :P
Trackback