Nånting stör Flisan..

Jag skulle gissa att tånageln stör henne rejält här. :P Tycker detta är en extremt charmig liten bildserie och den får mig att le varenda gång jag ser den :-)

 

Jag har älrigt talat inte orkat eller haft tid med blogg och bloglovin senaste dagarna.. Har markerat många inlägg som lästa utan att ens läsa dom för jag hinner helt enkelt inte. Och det är trist som fasen. Har en del kommentarer att svara på men min ork är i bott och jag tror det beror mycke på omställingarna. Schemat i skolan är allt annat än roligt, går upp tidigt näst intill varje dag, och min kropp har inte vant sig vid det så jag är trott, grinig, och deppig för att jag inte prestersar så bra jag skulle vilja, både i skolan och hemma. Och det är ganska knäckande ibland..

 

Vi tittade på en film idag i en kurs som heter människan socialt och kulturellt. Den heter Trainspotting. Har ni sett den?

 

"Handlingen utspelar sig under 1980-talet i Edinburgh, Skottland. Den unge heroinmissbrukaren Mark Renton (McGregor) gör ännu ett i raden av försök att komma ur sitt beroende. Det blir en svår kamp, inte bara är heroin i sig en kraftigt beroendeframkallande substans, dessutom så är de flesta av Rentons kompisar också heroinister och Renton börjar inse att det inte bara är heroinet han behöver göra sig kvitt.

Under filmens gång drabbas Renton av flera återfall och det visar sig bli betydligt svårare att sluta än vad Renton eller någon annan någonsin kunnat tänka sig..."

 

Den skilldrar verkligen hur verkligenheten såg ut. Ingen censur, rå rakt igenom, äcklig, grå, sliskig film enligt mig. Utspelar sig i gråa smutsiga miljöer, grova människor och deras missbruk av droger. Riktigt, riktigt bra i undervisningsyfte tycker jag. Och nu till saken, alla som känner mig VET hur fruktansvärt känslig jag är när barn är inblandade i typ sådana miljöer som denna.

Givetvis hade en av de missbrukande tjejerna en liten bebis som fick sitta helt själv i ett skitigt ensamt rum och leka medan mamman drogade i rummet intill.

Jag skiter i om jag säger hur det går nu, för er som inte har sett den, men jag blev så rörd, arg och ledsen. Babyn dör, och som jag sa så är filmen grov. Dom visar babyn när hon ligger i sin säng, livlös, död av svält. Jag bryter ihop och börjar gråta och skakanbär jag sitter där och ser detta. Jag blundande, men varje gång jag kikade fram så vart de samma scen. Den vägrade försvinna! Jag önskade bara att filmen kunde ta slut så jag kunde gå ut och dricka vatten, ta en nypa luft och få chansen att glömma att jag någonsin sett den där filmen. Jag klarar verkligen inte av att se barn fara illa. Jag vet att det sker, men jag behöver inte bli påmind om hur verkligheten ser ut.

Allt jag ser är den jävla scenen och just nu vill jag bara sova och glömma den här dagen. Den har varit pyton och att se denna film gjorde inte saken bättre.

Men samtidigt rekommenderar jag den. Man får verkligen en tankeställare efteråt..

 

Nu är kolckan över halv elva och jag borde var i säng för länge sedan. Jag får väl ta tag i det helt enkelt.

 

Kram på er.

 


Kommentarer
Postat av: Ida Thorsell

haha vilka roliga biler =)



Tror det är exakt samma försäkring som vi bestämt oss för. fast vår kostar 170 något i månaden de första året då, sen kostar det 145 kr :)

2011-01-19 @ 23:03:50
URL: http://februarymum.blogg.se/
Postat av: Lotta, mamma till Lucas

Vad goá bilder! Tycker att det är det som är bra med Bloglovin. Man ser ju en liten del av inläggen å så väljer man ut det som man känner att man har tid till å vill se... som denna underbara bildserie tex. var bara tvungen att kika in! =)

Hoppas du får en bra dag!

2011-01-20 @ 09:05:35
URL: http://sotnosenattol.blogg.se/
Postat av: Linda Olsson

Supergullig bildserie! :)

Söt hon är!



Sv; Tack så mycket! Snäll du är!

Hoppas allt är bra med er idag!

Kramar

2011-01-20 @ 10:23:10
URL: http://mrslindaolsson.blogg.se/
Postat av: Lina

Haha så söt hon är :) hon är så jäkla spänstig, kanske gymnast i framtiden ;)

2011-01-20 @ 10:55:44
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Lina

naw hon saknar vildis ;) vi får ta en dag snart och hitta på något, kanske gå på Leos eller nått.

2011-01-20 @ 11:39:06
URL: http://rocktroll.blogg.se/
Postat av: Linnea Granström- Ebbas Mamma

Tack så jätte mycket snälla du :)



Och gud så söt bild serie :) hihi!

2011-01-20 @ 16:43:36
URL: http://linneagranstrom.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Ja man får passa på när det är erbjudanden på blöjor att handla upp ett lager! Hoppas ni haft en bra dag!

2011-01-20 @ 16:47:28
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: sara - mamma till wilda

Jag vet hur det är, men ibland hinner man bara inte

2011-01-20 @ 17:14:38
URL: http://saratilling.devote.se
Postat av: Josefin -Happy Days-

Sötnosen, vad härlig bildserie o visst drar man på munnen när man ser den. :-) Kännerigen mig så idet du skriver om att inte hinna med bloggen+bloglovin. --har halkat efter rejält med att godkänna kommentarern, på flera inlägg odet känns trist. Bloglovin har jag klarmarkerat flera ggr, hinner inte läsa fler bloggar just nu än de som kommenterar till mig. Önskar man hade mer tid, det är så här dags på kvällen jag brukar kunna sätta av lite tid till datorn.



Fy vad fruktansvärd den filmen verkar vara, näe det skulle jag inte klara av o se, tack för varningen får jag väll säga så vet jag att jag inte kommer titta på den iaf. När barn far illa är det absolut värsta som finns, det gör så ont o gripper tag i hjärtat så.



Kramar

2011-01-20 @ 18:55:59
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Vi har haft en toppendag, lite trött nu bara efter allt bus. Slängpussar är så grymt gulligt. Christian försöker dock låssas som att han leker indian haha. Kram

2011-01-20 @ 21:18:09
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: Ida Thorsell

Ja det känns nog tryggare om man har larm för jag kommer vara så orolig annars :)

2011-01-21 @ 06:26:15
URL: http://februarymum.blogg.se/
Postat av: HUSnrNIO

Håller med dig - underbar serie bilder! Att dokumentera de där små händelserna är så fantastiskt tycker jag. Ha en trevlig fredagkväll!

2011-01-21 @ 17:12:51
URL: http://www.husnrnio.se
Postat av: Frida ♥ Mamma till Haylie

Ja precis :) även om man vet att dom är helt perfekta så skadar det ju inte att höra det av andra också :P



2011-01-21 @ 18:27:55
URL: http://bigmamaa.blogg.se/
Postat av: Sanna Mamma Till Skrutt

Vilka underbara bilder på lilla sötnosen! Hon är ju för go :)



meen du man får känna så, bloggen är en stor press. O har man då skola, jobb eller vad det nu kan vara på det så blir det ju faktiskt för mycket ibland.



Hoppas du känner att dig redo för bloggvärlden snart igen för jag älskar ju din blogg:)



KRAM!!

2011-01-21 @ 22:30:39
URL: http://susannahlundberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
0