Kikärtsburgare
Gillian skriver: kikärtor här en naturligt söt smak, är en god källa till järn och goda fetter och hjälper näingsmässigt magen och hjärtat. Kombinerat med solrosfrön -rena rama kraftpaketen med essentiella fettsyror, mineraler och B-vitaminer för energiåterhämtning.
ca 20 st:
1 burk kikärter, sköljda och avrunna
1 burk röda kidneybönor, sköljda och avrunna
1 morot, ansad, skalad och fint riven
1 liten gul lök, skalad och fint riven
50g solrosfrön
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 näve hackad färsk koriander
1 msk grönsaksbuljonpulver.
1. förvärm ugnen till 220 grader. Täck en stor bakplåt med smörpapper.
2. Kör alla ingredienserna i matberedade eller mixa till en grov massa. Skrapa kanterna med en slickepott och mixa igen.
3. Blöt händerna under rinnande kallt vatten och forma blandingen till små bollar
4. Lägg bollarna på bakplåten och platta ut något med baksidan av en sked.
5. Stek i ugnen 15-18 minuter tills de fått lite färg. Ta ur ugnen och låt vila.
Servera med kokta eller ugnsbakade sötpotatisklyftor, och lägg biffarna på en bädd av morot- gurk och suchiniremsor med lite örtkrydda på.
Jag hade gräddfil med lite goda kryddor i som sås, då biffarna kan bli lite torra annars.
Kommentarer
Postat av: Åsa
Hej finaste!
Det där har jag aldrig provat! Var det gott?
: D
Svar:
Jennie Himmerman
Postat av: Marie - Småländsk dalkulla
Ohh så gott
Postat av: Fina Frun
Åh så gott. Kurrar i magen...
Postat av: Sara Björk
mumsigt det ser ut!!
Postat av: Eva Fatima
det låter ganska gott lite som falafel fast med kokta bönor mm smakar det som falafel eller helt annat?
Trackback