Klokt och tänkvärt

"Långt inne i mitt undermedvetna finns en idyllisk version.
Jag ser mig själv på en lång tågresa. Genom fönstret betraktar jag landskapet som ilar förbi: 
Bilar på motorvägen, barn som vinkar vid en korsning, kor som betar på en sluttning, rök från en industriskorsten, rad efter rad av råg och och veteåkrar, berg och dalar, städernas höghus och byarnas mindre stugor.
Men jag tänker mest på resans mål. En viss dag, vid ett visst klockslag ska jag rulla in på stationen. Då ska alla underbara drömmar slå in, då ska bitar i mitt liv falla på plats som ett färdiglagt pussel. Under tiden vankar jag rastlöst i tågkupeernas gångar och svär över minuternas sniglande fart - Väntar och väntar..
Men när jag kommer fram, då... när jag fyller 18 år, när jag köpt det där, när barnen flyttat hemifrån och när lånet är betalt. Eller när jag blir chef eller när jag går i pension..
Men förr eller senare inser vi att det inte finns någon station, ingenstans att komma fram till en gång för alla.
Den sanna glädjen i livet är färden! Tåget och stationen är bara en dröm som vi aldrig når. Så ta vara på stunden är ett gott valspråk!
Sluta upp med att vanka i gångarna och räkna kilometrarna.
Bestig istället fler berg, ät mer glass, gå barfota oftare, bada i fler bäckar, titta på fler solnedgångar, njut av fler regnbågar, skratta mer och lev medan nu lever"
 

Hittade dessa tänkvärda och fina ord i en veckotidning för något år sedan som jag kopierade, skrivet av en dam som levt länge stod det. Jag kan mcket väl tänka mig att man tänker så när man är gammal och har livet bakom sig. Tänker på oss om har livet framför sig, att ta vara på det som är nu, och leva livet medan vi kan. 
 

Kommentarer
Postat av: Maddiie

Sv: Det lät gott :)

Väldigt tänkvärda och bra ord.

2013-01-07 @ 14:51:23
URL: http://maddiie.blogg.se
Postat av: Sara Björk

Väldigt tänkvärt! Får jag dela med mig av texten på min facebook? Kram!

Svar: klar du får! :)
Jennie Himmerman

2013-01-07 @ 15:41:25
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Jouline♡

Verkligen tänkvärt! Tack söta du, ja det var ett långt jobbpass men det gick bra :) kramar <3

2013-01-07 @ 17:18:29
URL: http://stylebyjouline.blogg.se
Postat av: maria eek

Så fint! Precis så brukar jag tänka. Det känns skönt att ha insett det tidigt i livet istället för när man får sin 40-års kris :)
kram

2013-01-07 @ 22:17:00
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Postat av: Mirre

Så vackert och fiiiin bild
kramar

2013-01-07 @ 22:44:35
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Birgit

Otroligt klokt skrivet! Hon har helt rätt, vi ska leva i nuet och ta vara på tiden vi har. Här är vi hemma idag, Freja har ont i magen och är förkyld.
Sv: Det blev inte mkt till fasta... det kommer ett inlägg om det sen. *skratt* MEN jo, det är en bra rensning både för kropp och själ. Teet heter "Sleepytime" och märket är Celestial Seasonings, jag hittade det på Coop Forum . Det var helt ok, för att vara örtte.
Ha en bra dag! (och du måste kolla in min blogg idag...surprise!) Kram

2013-01-08 @ 08:31:47
URL: http://birgitz.blogg.se
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Verkligen klokt å tänkvärt, nått att anamma, var just i en annan blogg där bloggerskan gjort en "positiva" burken som hon dekorerat fint och ska lägga ner lappar i med datum och en kort anteckning för fina stunder att minnas och samla under året. Här är vi okrya hela bunten, men barnen börjar vara friska så de ska få roa sig med likadana glitterpennor som ajg ser flisan har :-D KRAM

Svar: men vilken rolig idé, tänk vamysigt att läsa och spara de lapparna sen.Usch då, ja här är jag friskt men flis kämpar med feber nu istället så här har vi film marathon! ;)

Kram
Jennie Himmerman

2013-01-08 @ 11:14:48
URL: http://lurans.blogg.se
Postat av: basebollivet.blogg.se

Vilken otroligt vacker och SANN text. Hur fint som helst.

2013-01-10 @ 06:22:19
URL: http://basebollivet.blogg.se/
Postat av: Emma

Så himla klokt! Jag känner igen mig så himla väl. Ibland går man och väntar på att livet ska börja liksom. Man får påminna sig själv om att livet sker här och nu! Tack för påminnelsen.

Massa kramar och hoppas du får en mysig helg efter ett par dagars jobb. Kram till Flis också, hoppas hon mår bättre nu. KRAM <3

2013-01-10 @ 22:55:31
URL: http://www.emmawelin.blogg.se
Postat av: Mary Jane Wåhlstedt

Otroligt kloka ord <3

2013-01-19 @ 23:07:18
URL: http://mscortez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
0