I den här rätten ingår ett av de mest läkande livsmedel som finns. shiitakesvamp är ett fantastiskt smörjmedel för immunförsvaret. Även personer som lider av svampinfektioner av olika slag, och vanligtvis måste undvika svamp, kan äta shiitake eftersom de innehåller ämnen som kan minska de skadliga jäst- och bakterienivåerna.
4 portioner:
I msk olivolja
4 kycklingfileer
125g shiitakesvamp, ansade
i vitlöksklyfta, skalad och hackad
2 scharlottenlökar, skalade och finhackade
2 msk hackad färsk persilja
1 grönsaksbuljong upplöst i 1 dl kokande vatten
12 körsbärstomater
4 små kvistar färsk timjan
4 små kvistar färsk rosmarin
1 citron i 4 klyftor
1. Sätt ugnen på 200.
2. Riv av 4 stora ark aluminiumfolie och pensla mitten på varje med olivolja
3. Skär en ficka horisontellt på mitten av varje kycklingfile med vass kniv, se till att inte skäa igenom
4. Fyll fickorna med svampen, vitlöken, scharlotenlöken och persiljan. Lägg en file på varje folieark, vik upp kanterna och tillsätt knappt 2 matskedar buljongvatten, 3 körsbärstomater och en kvist vardera av timjan och rosmarin, Pressa lite citron över.
5. Vik ihop folien ordentligt så att allt stängs in, och placera på en ugnsplåt och stek sedan i ugnen i 25-30 minuter.
6. Ta ut ur ugnen och låt kycklingen vila i folien i 5 minuter
7. Lägg foliepaketen på 4 tallrikar, öppna dem något och servera med en god sallad.
Jag hade även quinoa till, som jag råkade bränna då vår äggklocka inte behagade att ringa ;/